Mijn verhaal

 

Mijn naam is Arjen, Lichter leven & Mindfulness coach en jouw gids naar een vrijer leven. 

Ik help  mensen die op zoek zijn naar meer innerlijke rust, vrijheid en geluk. Ik leer mensen beter voor zichzelf te zorgen, hun bewustzijn en focus te verhogen en zo een gelukkiger leven te leiden. 

Als coach help ik je om dat wat in de weg zit zichtbaar te maken en los te laten . Door een hoger bewustzijn, in combinatie met  inzicht in de patronen en overtuigingen in je leven en het veranderen daarvan, ontstaat er meer vrijheid en geluk. Intuïtief weet ik wat je nodig hebt om een nieuwe stap te maken of wat er opgeruimd mag worden zodat je verder kunt.

Daarbij kan ik je leren je levensprocessen te gaan managen. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen zich gelukkiger voelen als er een goede balans is in deze levensprocessen. Ik help je ze te inventariseren en ze opnieuw in te vullen zodat je helder krijgt waar de de disbalans is en hoe je voortaan zelf in de hand hebt hoe je wil leven.

Zelf leefde ik zelf een aantal jaren geleden volledig op de automatische piloot. Ik was vooral bezig anderen het naar de zin te maken en vergat mezelf volledig. Ik werkte hard in mijn eigen bedrijf en iedereen prees me voor dit feit. Maar of ik daar nu gelukkig van werd? Ik had de overtuiging dat ik door moest, ik mocht geen nee zeggen want dat kon echt niet.

Tijd voor mezelf , tijd voor mijn relatie , ontspannen tijd in de natuur doorbrengen, op een goede manier sporten , gezond eten  , drinken, tijd voor persoonlijke ontwikkeling, tijd voor bewustwording was er niet of beter gezegd nam ik niet of ik was me er niet van bewust dat dit ook bestond.

Het leven schudde me letterlijk wakker . Na een scheiding waarin 2 jonge kinderen betrokken waren, een nieuwe relatie die door voorgaand feit al aardig onder spanning stond , de geboorte van een prachtig dochter die na een horrorbevalling wekenlang huilde, zonder dat we wisten waarom en doelloos rondrennend in een cirkel waarvan ik dacht dat dit zo moest, scheurde ik tijdens een vakantie in Portugal mijn achillespees volledig af en belande ik na een operatie met mijn been omhoog op de bank. Ik kon letterlijk geen kant meer op en moest mijn leven en angsten onder ogen gaan zien.

Voor dit voorval leefde ik voornamelijk mentaal. Ik beredeneerde alles en had daardoor het idee van controle en zekerheid. Ik leefde alleen in mijn hoofd en negeerde mijn lichaam en de signalen daarvan volledig. Ik kon zo voor alles en iedereen zorgen, mijn gezin, familie, bedrijf en personeel. Ik zat vast in een kring van verplichtingen en voelde me onmisbaar.

De controle viel door de blessure ineens weg. Mijn lichaam gaf duidelijk aan dat ik het behoorlijk had genegeerd de afgelopen jaren. Ik viel stil en kon zo letterlijk mijn leven beschouwen. Gek genoeg ging alles gewoon door, ik was helemaal niet onmisbaar!

En daar begon ook een stukje vrijheid. Ik voelde me super schuldig maar genoot ook van de rust die ik moest nemen. Van een bevriende therapeute die me behandelde aan mijn pees kreeg ik een boek over transformatie ‘Start vandaag met lichter leven’ van Robert Bridgeman , die later een belangrijke leraar werd.

Voor ik in dit boek begon had ik samen met mijn vrouw een aantal maanden coaching achter de rug omdat onze relatie nou niet bepaald vooruit gegaan was door al het voorgaande. Ik leerde beetje bij beetje wat er in de weg zat en voelde me sessie na sessie lichter worden.

Wat ik vooral leerde was dat ik het kon veranderen door aan mezelf te werken en mijn onderbewustzijn, bewuster te maken. Ik leerde later dat 95% van onze acties onbewust zijn . We leven dus maar 5% bewust! Daar ligt dus een enorm potentieel om in te groeien.

Tijdens een vakantie begon ik het boek ‘start vandaag met lichter leven ’te lezen en het resoneerde meteen enorm. Niet dat ik het overal mee eens was, maar de boodschap die het bracht , in combinatie met de wetenschappelijk onderbouwing , sprak me erg aan.

Ik was al gestart met mediteren en dat bracht me al steeds momenten van bewustwording en rust maar vanaf toen ben ik het echt in mijn leven gaan integreren. Ik ging  bewust mijn geest trainen en kreeg hierdoor onder meer controle over mijn emoties. Ik leerde mezelf beter kennen en ook de vele gedachtes die elke dag weer langs kwamen. Ik leerde dat ik er niet perse iets mee hoefde te doen en kon ze gemakkelijker loslaten of voorbij laten gaan.

Stapje voor stapje kreeg ik meer inzichten hoe je ook kon leven. Ik volgde trajecten in persoonlijke ontwikkeling en door steeds de blokkades te verwerken die ik mijn hele leven opgeslagen had in mijn systeem ging ik me steeds vrijer en lichter voelen.

Na een mindfulnesstraining voelde ik fysiek en emotioneel in mijn systeem dat hier verder mee mocht . Ik was zo enthousiast geworden dat ik me spontaan inschreef voor een coachopleiding.

Vanaf daar ben ik me echt gaan richten op het coachen van anderen. Door middel van de opleiding leerde ik hoe dat mogelijk was. Na een pittige maar mooie studie kon ik aan de slag. Door anderen te gaan begeleiden kreeg ik de bevestiging dat dit mijn pad is.

Ik doe dit door middel van een aantal trajecten of eventueel op maat gemaakte coaching. Trajecten waarbij je vrijer wordt, waarin je leert hoe je je leven in de hand neemt, waarin je je passie gaat vinden en  veel lichter gaat leven!

Je zal ervaren hoe mooi je leven is als jij goed voor jezelf zorgt en wat voor positief effect dit heeft op iedereen om je heen. Ik ondersteun jou naar een lichter leven vol vrijheid, geluk en innerlijke rust.